Brahman, het sieradenmerk dat in 2020 werd opgericht door ons, Erik en Saqib. Van een bescheiden begin als tweemanszaak zijn we uitgegroeid tot een eigentijds sieradenmerk met meer dan 10 vakbekwame ambachtslieden. In ons eigen atelier creëren we unieke, stijlvolle armbanden die niet alleen mooi zijn, maar ook een diepere betekenis dragen.

Onze inspiratie kwam voort uit een keerpunt in ons leven, een moment van innerlijke rust na een uitdagende periode. De Ouroboros, het symbool van eeuwige vernieuwing, kwam op ons pad en we overwogen zelfs een tatoeage van de slang die zijn eigen staart opeet. Maar toen kwam het inzicht: waarom niet iets maken dat niet alleen voor ons, maar ook voor anderen een positieve impact kan hebben?

En zo begon onze reis. De Ouroboros armband moest niet alleen uniek en onverwoestbaar zijn, maar ook het krachtige symbool van de slang dragen. Na maanden van toewijding was daar onze eerste armband, een mijlpaal waar we enorm trots op zijn.

Het moment waarop mensen het 'AHA!'-moment ervaren bij het ontdekken van de slang in de armband, is werkelijk hartverwarmend. Het is als het delen van een geheime boodschap.

Onze missie is om de diepe betekenis achter de Ouroboros over de hele wereld te verspreiden.  We groeien en streven ernaar om positieve energie te blijven delen.

Brahman Bracelets, waar elke armband een verhaal vertelt van het overwinnen van uitdagingen en het omarmen van de schoonheid van het leven. Draag het en laat je eraan herinneren dat zelfs in moeilijke tijden er altijd een kans is voor een frisse start.

Q2/2019
Hey! Lang niet gezien!

Het begon allemaal met een onverwachte ontmoeting met Erik op een plek waar ik zelden kom. Als oude familievriend raakten we in een gesprek verzeild en besloten we een avondje bij te ouwehoeren. Little did we know, die informele babbel zou de aftrap zijn van een reis vol groei en avonturen.

Q3/2019
Okey, laten we naar Thailand gaan.

Na talloze lachbuien en diepe gesprekken besloten we de sprong te wagen en elkaar in Thailand te ontmoeten. Een innerlijk gevoel fluisterde ons in dat we daar precies zouden vinden wat we zochten. En zo begon ons avontuur.

Q4/2019
Om een nieuw hoofdstuk te beginnen, moet je afscheid nemen van het oude.

Ouro watte?! waren mijn eerste woorden toen E. mij vertelde over de Ouroboros. Het symbool van zelfontdekking. En zo begon het verhaal van loslaten en opnieuw beginnen.

Q4/2019
Deze positiviteit kunnen we niet alleen voor onszelf houden.

We namen de beslissing om, in plaats van een tattoo, een armband te creëren die de Ouroboros omarmt. Een tastbare herinnering aan vernieuwing, groei en de kracht van positieve verandering.

Q1/2020
Biem!

Als een blikseminslag was de armband daar, na maanden van proberen. Met trots besloten we deze collectie een slangen naam te geven: Cobra. Een krachtige benaming die de energie en moeiteloze stijl van onze creatie weerspiegelt.

Q2/2020
Aan de slag! Het begin van Brahman Bracelets.

Terug in Nederland hebben we de allereerste stappen gezet in het oprichten van Brahman Bracelets. Een fris nieuw begin.

Q3/2020
Ze gaan als warme broodjes!!!!

De overweldigende respons zette ons in de hoogste versnelling, maar met enthousiasme en toewijding zorgden we ervoor dat elke armband met liefde en precisie werd vervaardigd.  

Q4/2020
Webshop gaat live.

Wij duiken in de e-commerce. Deze stap is essentieel voor de groei van Brahman Bracelets. Met een paar klikken brengen we de kracht van Brahman Bracelets naar liefhebbers overal ter wereld. 

Q2/2021
Het land in!

Het werkt! We voelden ons als een paar gekke uitvinders. Ons nieuwe doel? De armbanden aanbieden op markten en beurzen, waar we persoonlijk de energie van Brahman Bracelets kunnen delen. Van online naar on the road, let's hit the markets!

Q4/2021
De eerste vraag naar een grote bestelling.

Er komt een man naar onze kraam die de armbanden graag in zijn winkel wil verkopen... kan dat? Tuurlijk! Deze onverwachte vraag zet ons aan het denken. Het lijkt erop dat Cobra niet alleen harten, maar ook winkelrekken verovert. Time to spread the Cobra love even further!

Q1/2022
Terug naar de roots.

We kunnen de vraag niet meer aan. De armband maken is zeer intensief. We nemen de gok, naja Erik dan. We openen een atelier op de plek waar het ooit begon in Thailand, Erik verhuist.

Q2/2022
B2B Programma gaat van start.

We besluiten ons te richten op de B2B markt. Met trots introduceren we ons eigen display, zodat de armbanden prachtig tot hun recht komen in de winkels. De Cobra mag nu schitteren op meerdere plekken.

Q4/2022
Doel behaald!

Wat oorspronkelijk ons doel was, namelijk 33 partners vinden in een jaar tijd, hebben we met toewijding en energie weten te bereiken in slechts 6 maanden. Een bewijs dat wanneer passie en inzet samenkomen, zelfs de meest ambitieuze doelen binnen handbereik liggen.  

Q1/2023
Tijd voor volledige toewijding.

Met een mix van vastberadenheid en opwinding nemen we afscheid van onze baan om fulltime aan de slag te gaan met Brahman Bracelets. We ontmoeten elkaar in Thailand voor de volgende stap in ons avontuur.  

Q2/2023
Lancering van de Viper collectie

Trots! Dat is het enige wat ik erop kan zeggen. De lancering van onze Viper collectie voelt als een mijlpaal waar we met volle overtuiging naartoe hebben gewerkt. 

Q4/2023
Uitbreiden maar!

Na een reeks uitverkochte badges gaan we op zoek naar nieuwe partners. En ja hoor, de eerste winkel waar we binnen stappen is meteen verliefd op de Cobra en Viper. Trots sluiten we het jaar af met maar liefst 40 enthousiaste partners.

Q1/2024
Show-up, het grotere publiek

We besluiten om op de Beurs te staan, Showup. Wat een animo zeg! We ontmoeten ook andere ondernemers die een gouden tip geven. B-Corp label. Hier gaan wij achteraan, wordt vervolgt.

"Alles is goed"

E. Groot